Kirjoittaja Aihe: sonata peruutuskamera  (Luettu 353 kertaa)

luxus

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 258
sonata peruutuskamera
« : Huhtikuu 08, 2021, 17:13:38 ip »
Aiemmin kirjotinkin Sonata NF audiopäivityksestä. Nyt kysäisisin, miten tuo peruutuskamera olisi sijoitettavissa järkevimmin tässä autossa? Vahtoehdot: a) takalasin etupuolella (sisällä) lisäjarruvalon vieressä. b) rekisterivalojen välissä takaluukussa (pitää porailla kiinnitysreikiä). c) peräpellissä upotettuna (pitää porata isohko reikä ja johdon veto haastavaa). c)joku muu,mikä. Ei ole nuo palikat tilattu vielä, mutta kuten toisesta postista ilmenee, kytkentöjen ei pitäisi olle ongelma.

Kestääkö kamera kuinkakin paljon takaluukun paiskomista noin yleensä ottaen?

T:luxus

luxus

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 258
Vs: sonata peruutuskamera
« Vastaus #1 : Huhtikuu 19, 2021, 19:57:22 ip »
Uutta kyssäriä nyt. On hankittu multimediasoitin ja siihen sopiva peruutuskamera (Pioneerin kamppeita molemmat). En vain oikein ymmärrä noista asennusohjeista - vaaditaanko kameralle (peruutuskamerana) vielä ylimääräinen virransyöttö sytytysvirralta sen lisäksi, että jo multimediasoitin saa plugista virrat? Kameran lähdössä on RCA -liitin. Tietenkin otetaan peruutusvalon plusjohtimelta liipaisuvirta, jotta kamera toimii vain peruutettaessa. Tälle onkin soittimen syöttöplugissa valmis johto. Jatkuvan virran voisi kyllä ottaa vaikka kilpivalon kuumalta johdolta (palaa aina, kun syttyvirta on päällä valokytkimen asennosta huolimatta), mutta onko se siis välttämätön, vai tulisiko virta ehkä pelkästään soittimen kautta? Ja edelleen, onko välttämätöntä kytkeä käsijarrun kytkimeltä virta, jotta videoiden katselu mahdollistuisi (seisauksissa?) Jos haluan (laittomasti) katsoa DVD:tä ajaessa, laitanko käsijarrun kytkimeen vain jonkin muun kuuman johdon?

Projektissa tarkoitus käytettävyyden parantaminen. Pelataan siis entisillä kajareilla eikä mitään erillisvahvistimia laiteta, eikä subbareita. Soittimen lähtötehoiksi luvataan 50Wx4.  Navi olisi ollut kiva, mutta multimediasoittimeen taas monta pykälää tätä kalliimpi, ja puhelin ajaa asiansa yhtä hyvin.

luxus

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 258
Vs: sonata peruutuskamera
« Vastaus #2 : Toukokuu 13, 2021, 18:02:44 ip »
Kyllä kameralle jatkuva virta vaan piti ottaa, ja se onnistui ryöstämällä takavalon plus-johdolta. Takavalo palaa aina, kun auto käy, parkkivalot tai sytytysvirta on kytkettyinä. Ei siis avaimen ACC -asennossa. Maata puoestaan löytyi tavaratilan lattiasta mattoa pitävän pultin alta. Sitten vielä piti saada näytölle heräte peruutusvalolta (soittimen plugiin tulevaan violetti-valkoiseen johtoon plus peruutusvalolta), jotta laite tietää aktivoida näytön. Eikun ryöstelemään taas peruutusvalon plus-johdolta. Näin pelaa. Kameran voi valikosta kytkeä sellaisenaankin toimintaan, vaikka autolla ajaisi eteenpäinkin. Toisaalta taas, vaikka soitin olisi kiinnikin (virrat suljettu), saa pakin kytkeminen kameran ja näytön heräämään. Mitään erityisiä asetuksia ei kameravalikosta tarvinnut tehdä.

Kameran paikaksi valikoitui alustavasti rekisterilaatan yläpuoli takaluukun kannessa. Näin se näyttää melkolailla alas suunnattuna jopa vetokoukun nupin tai osan takapuskuria. Toisaalta n. kolmen metrin päässä olevat autot näyttäisivät olevan hyvin kaukana. Kaiken kukkuraksi näyttö näkyy peilikuvana, mistä tulee näyttöön kylläkin myös varoitusteksti.

Onko kameran sijoitus optimaalinen? Miten saadaan näyttö "oikeinpäin", ilman peilikuvaa?

luxus

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 258
Vs: sonata peruutuskamera
« Vastaus #3 : Toukokuu 13, 2021, 21:01:19 ip »
Äh, peilikuva kai sen kuuluu ollakin, ja samanlainen se on kuin jos katsoisi peruutuspeilistä. Mutta kohteet näkyvät kyllä tarpeettoman kaukana, ehkä tällekin voisi tehdä jotakin.