Kirjoittaja Aihe: Cruise control vanhaan Sonataan (NF)  (Luettu 168 kertaa)

luxus

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 221
Cruise control vanhaan Sonataan (NF)
« : Tammikuu 09, 2020, 15:58:47 ip »
Moi! Autoni on Hyundai Sonata 2,4i GLS vm. 2007, 5-vaihteinen manuaali. Olen jo kauan miettinyt, jotta mitähän kaikkea tuo alkuperäisen cruise controlin asennus oikein vaatisikaan. Nythän autossa on jo ECM -ohjattu moottorielektroniikka, vetoakselin nopeudentunnistus, sähköinen kaasuläppä, jarrupolkimessa (jarruvalo)kytkin, mutta itse kytkinpolkimessa ei omassa autossani muistaakseni tainnut olla mitään erillistä "kytkintä". Mittaristossa kuitenkin on valmiina cruisen valot.

Se huikea ideani olisi tässä: jotta jos nyt jos ostaisin romikselta cruisen kytkimet rattiin, niin olisiko tuo ihan niinkin helppoa, että vaan iskisi kiinni? Löytyisikö valmiit johdot ratin sisältä, joihin kytkettäisiin, vai tarvitaanko vielä ehkä jokin johtosarja? Osaisiko ECM sitten hommansa ilman muuta, vai pitäisikö sitä jotenkin "opettaa" vai pitäisikö yleensäkin jotenkin koodata koko laite (cruisen kytkin) asennetuksi? Ja miten tuo kytkinpolkimen mikrokytkin toteutettaisiin, se kai olisi elintärkeä.

Monissa Sonatoissahan tuo Cruise siis on vakiona. Jotenkin vain pistää ajattelemaan, että ollakseen muutaman satkun tai ehkä parin tonnin (ei mitään hajua, mikä on totta) lisävaruste ennemmin kuin valinnainen, olisi aika helppoa lisätä kyseinen verme jälkeenpäinkin, olkoonkin, että aikaa on kulunút jo vuosia ja että uusia autoja, joissa Cruise on, on saatavana halvalla. En piittaa moisesta. Haluaisin 13 -vuotiaan Sonatan (omani), jossa olisi asennettuna alkuperäinen Cruise. Tiedän, että manuaaliaskin kanssa tuo laite ei ehkä ihan pääse oikeuksiinsa, mutta kuitenkin jotain sinnepäin. Jaksaahan rassi vitosella puuskuttaa miltei rajattomasti.

Ystävällisesti otetaan ystävälliset kommentit vastaan, mielellään jopa neuvot. Terveisin luxus.