Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Autoilun tekniikka, rakentelu / Vs: Sonatan oikeanpuoleisen ajovaloumpion hinta
« Uusin viesti kirjoittanut aram1 eilen kello 19:54:47 »
Kiitos kommenteistasi ! :) Olet aivan oikeassa, kyseessä on NF.  En ole mikään tekniikan
ihmelapsi eli en osaisi itse tehdä asialla mitään eli olen korjaamon asiakas. No- katsotaan mikä lopputulos on ? ::)
2
i40 / Optima ja muut isot / Vs: Sonatan ravistavat jarrut-vain kun ajetaan kovaa
« Uusin viesti kirjoittanut luxus eilen kello 18:58:27 »
No nyt voidaan sanoa, kun suolatalvi alkaa olla ohi (tänään oli jo 10 astetta lämmintä!) ORGISLEVYT OVAT PALJON PAREMMAT KUIN HALVAT TARVIKKEET. Kyllä nämäkin Suomen tuiskuloskavesisadesuolakylvyssä vähän ottavat korroosiota, ja joskus ensi jarrutus kahisee vähän ja joskus jarru ruostuu 12 tunnissa sen verran kiinni, että napsahtaa ensimmäisessä lähdössä. Avoin (vakio)vannemalli on takuulla osasyy, sade piiskaa esteettä jarrulevyä kohti. Samoin etupalat kestävät orgiksena paljon paremmin kosteutta ja märkyyttä, mutta ihan tunteettomat ne eivät sille kuitenkaan ole.

Sopivilla talvikeleillä voi muuten nähdä ennen ajoonlähtöä, että jarrulevyn pinnassa on jääkiteitä. Tällaisilla keleillä ensi ja ehkä toinekin jarrutus ovat aika tunnottomia, ennen kuin levy lämpenee, jääkiteet sulavat ja kosteus haihtuu. Rata-ajossa kesällä voi sitten nähdä etulevyjen hehkuvan. No minä en ole NF:llä moista kokeillut vakiolevyillä ja paloilla, kunhan nyt vain köröttelen ;D 

Ja nyt tää fiilistely alkuperäisjarrut vs. tarvikkeet loppuu minun osaltani tähän; sitä on tainnut jo moni toivoa ja vähän kai itsekin, mutta tulipahan nyt kirjoiteltua ja jaariteltua.
3
Autoilun tekniikka, rakentelu / Vs: Sonatan oikeanpuoleisen ajovaloumpion hinta
« Uusin viesti kirjoittanut luxus eilen kello 18:44:26 »
Ja minkähän ikäluokan Sonata olisi kyseessä? Jos NF, eli vm. 2005-2010 (EI FL eli Facelift), niin romisumpion (käytetyn) hinnat ovat siinä 150-250 euroa säätömoottoreineen ja ovat vallan hyviä umpioita. Vaihtotyöhön en uhraisi rahaa, jos yhtään on kätevyyttä käsissä: se on  korkeintaan viiden minuutin homma suuntaansa ja edellyttää kolmen ruuvin avaamista. Näin saa umpion irti ja se on helposti vaihdettavissa. Sitä ennen pari sähkötöpseliä pois. Ja jos haluaa polttimoita vaihdella, voi senkin työn tehdä erittäin kätevästi umpio irrotettuna.

Ihan ensiksi kuitenkin rämpläisin korkeussäädön katkaisinta eessuntaas useita kertoja, ja jos ei edelleenkään toimi, tarkistaisin säätömoottorin sähköliittimen kontaktit. Etsivä löytää. Säädön liikkuvuuden voi tarkistaa pimeällä esim. valot seinää vasten palaen. Tietysti voi sulakerasiaankin kurkistaa, ja auton käsikirjasta selviää, millä sulakkeella tuo säätömoottori on varmistettu ja toimiiko kaikki muu, mikä on saman sulakkeen alla. Periaatteessa moottorin mekanismi, eli kierretappi, voi tahmettua ja juuttua, jolloin sulake kärähtää. Ei tietenkään ole mahdotonta, että itse säätömoottori menisi rikki, ja silloin pitää ostaa uusi valoumpio. Nokkela varmaan purkaa ehjästä umpiosta ehjän säätömoottorinkin irti, mutta sen asentaminen paikoilleen on jo vissiin aika konstikasta.

Ja nämä neuvot siis tosiaan tuohon NF -malliin, toisista minulla ei ole mitään tietoa. Jos autosi on jo iäkäs, voi hyväkuntoinen purkuosa olla tosi varteenotettava vaihtoehto. www.varaosahaku.fi
4
Autoilun tekniikka, rakentelu / Sonatan oikeanpuoleisen ajovaloumpion hinta
« Uusin viesti kirjoittanut aram1 eilen kello 16:22:19 »
Käytin Sonatani katsastuksessa ja kaikki muuten OK paitsi että korjauskehoitus eli oikeanpuoleisen ajovalon säätömoottori ei toimi ?
Sitten selvitin asiaa sen verran että korjaus edellyttää koko umpion uudelleenasentamista ja soittelin muutamaan Hyundain merkkikorjaamoon ja kerroin
mistä on kysymys ja pyysin jonkinlaista hinta-arviota varaosan ja vaihtotyön suhteen.
Vaihtotyön arvio oli n. 100 euroa mutta umpion hinnan suhteen oli aikamoisia eroja.
Halvin viidestä tarjouksesta oli 350 euroa ja 4 muuta korjaamoa ilmoittivat hinnan olevan n. 500 - 550 euroa.  Sitten tutkin netistä erilaisista varaosia myyvistä liikkeistä muita hintoja ja kaikki suoraan tilattavat  umpiot maksoivat n. 170 euroa.
Nyt herääkysymys: vedättävätkö nuo korjaamot vai mihin tuo hintaero perustuu ??
5
i40 / Optima ja muut isot / Vs: Kytkin/vaihteisto? ongelmat
« Uusin viesti kirjoittanut hautami eilen kello 09:50:59 »
Itsellä vaihdettiin kanssa kytkinpaketti, auttoi vaan vähän kyseiseen ongelmaan.

Monihan on vaihtanut sen säädettävän kytkimen työntötangon ja ongelma on poistunut, aiheesta löytyy täältä keskustelua.
6
i40 / Optima ja muut isot / I40 vanne/rengaskoot
« Uusin viesti kirjoittanut hautami Maaliskuu 20, 2019, 14:32:14 ip »
Terve.

Minkälaisia komboja teillä ollut i40:ssä alla, poislukien siis vakiokoot.
Itsellä 19" vanteet ja pitkää pohdintaa renkaiden koon suhteen, ottaako 235/35/19 vai 225-235/40/19.
(Vanne 19x8,5, ET 40)

Alkaa tuo 35- profiili olla sen verran matala jo, ei taida 40- profiilille muuta estettä olla kuin suurempi halkaisija 19mm sekä ympärysmitta suurempi = 57mm.
Pitäisi silti mahtua alle ongelmitta?
7
i30 / Ceed ja muut keskikokoiset / Vs: Kia ceed 2008 nopeusmittari
« Uusin viesti kirjoittanut Moterni Jaska Maaliskuu 20, 2019, 07:09:35 ap »
Tunnustan tietämättömyyteni; usein nykyautoissa nopeusmittari lukee ABS-anturin pulssia, mutta jotenkin nuo Ceedin mittarin oireet sopisivat paremmin vaijerikäyttöisyyteen, ja siinä tapauksessa vika olisi vaijerissa tai sen liitoksessa.   
8
i30 / Ceed ja muut keskikokoiset / Kia ceed 2008 nopeusmittari
« Uusin viesti kirjoittanut Ottorichter Maaliskuu 19, 2019, 22:01:42 ip »
Välillä nopeusmittari toimii normaalisti, välillä nykii nollasta vähän ylös ja välillä täysin kuollut. Muut mittarit toimii normaalisti. Missähän voisi olla vika? Jos vaihdan romikselta toisen mittariston niin säilyykö auton kilsat vai miten nämä käyttäytyy uuden käytetyn mittariston kanssa?
9
Yleinen keskustelu / Uusi Sonata 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Moterni Jaska Maaliskuu 16, 2019, 08:26:29 ap »
Kelpaisi kyllä minullekin, upea niin päältä kuin sisältä. Toivottavasti tulee uusi i40, joka olisi tuon "sisar". Aikuiseen makuun.
http://tinyurl.com/yyq39r69
10
i40 / Optima ja muut isot / Vs: Kytkin/vaihteisto? ongelmat
« Uusin viesti kirjoittanut Moterni Jaska Maaliskuu 11, 2019, 08:29:18 ap »
Värinänvaimentimen hajoaminen aiheuttaa ainakin joissakin merkeissä vähän samantyyppisiä ongelmia, ei tosin pitäisi noilla kilometreillä vielä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10