Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
No niin, vihdoin oli aikaa avata ovipaneeli ihan päivän valossa. Sisäkahvasta oli murtunut vaijerin kiinnike poikki ( muovia koko roska ).
Eikun uutta kahvaa, eli kustantaa noin rapiat 60€.
2
ix35 / Sportage ja muut maasturit/tila-autot / Vs: Kuljettajan ovi aukea sisältä, IX35 vm. 2011
« Uusin viesti kirjoittanut jarith70 Heinäkuu 31, 2020, 13:05:16 ip »
No niin, huollon vastaus, ei ole ko. ajoneuvoon tehdaskutsuja asiaan liittyen. Omaan piikkiin menee.
3
ix35 / Sportage ja muut maasturit/tila-autot / Kuljettajan ovi ei aukea sisältä, IX35 vm. 2011
« Uusin viesti kirjoittanut jarith70 Heinäkuu 31, 2020, 11:59:39 ap »
Kokeillaan uudelleen, löysin googlaamalla hyvät ohjeet youtubesta verhoilun irroittamiseen ja muutenkin.

Mutta sitten löysin myös seuraavaa:
"Kuljettajan ovi ei aukea sisäpuolelta lainkaan. Ulkopuolelta kahvasta aukeaa ja keskuslukitus toimii moitteettomasti. Sisäkahva liikkuu normaalisti, mutta ilman minkäänlaista vastusta. Yllättäen mennyt. Osaako joku sanoa, missä mahtaa olla vika? onko jollain samanlaista kokemusta."

"Sisäkahvan avausvaijeri on mennyt poikki, mielestäni tuo olisi pitänyt merkkihuollon korjata uuteen vahvistettuun kampanjana. Näin ainakin tekivät omaan vm2011 autoon ja samoin sukulaisen vm2010 malliseen Hyundaihin. Kysäiseppäs merkkiliikkeestä ja mainitse ko. kampanjasta."

Nyt odotellaan huollon vastausta asiaan. Kokemuksia ko. kampanjasta ? Ei ainakaan kutsua ole tullut. Kyseessä kuitenkin lienee tärkeä turvallisuuteen vaikuttava asia.
4
i40 / Optima ja muut isot / Vs: I40 / 2012 päivävalo ongelma
« Uusin viesti kirjoittanut partse Heinäkuu 27, 2020, 11:40:47 ap »
Tulee vähän myöhässä mutta työmatka-autoilijalle tiedoksi että ei se etupuskurin pois ottokaan ollut niin paha homma kuin itse ajattelin. Itsellä oli automaattisen viimasuojan varsi irronnut ja piti ottaa koko puskuri pois. Eniten hirvitti puskurin kylkien repäisy auki (ilman ohjevideota olisi jäänyt tekemättä). Ohjevideo jäähdyttimen vaihdosta mutta näkee siitä miten puskuri irtoaa: https://www.youtube.com/watch?v=aemTFIcWNjc
Laitelkaa tietoa miten ledien korjaus onnistui. Saattaa itsellä olla kanssa kohta edessä kun 200 000km mittarissa. Ja mites tuo edellisen viestin ebay osoite. Kumman mallisia valaisimia suomessa on (itsellä 2014 perusmallin farmari 1,6 bensa i40)? Ei näytä paljon olevan eroa. Itsellä tuo valon "häntä" näkyy pimeässä vähän matkaa (on vähän niin kuin 1 ja 2 mallin välistä?).
5
i20 / Rio ja muut pienet / Vs: i20, vm2017, EGR ja hiukkassuodatin?
« Uusin viesti kirjoittanut Moterni Jaska Heinäkuu 14, 2020, 08:23:49 ap »
Kaikissa polttomoottoriautoissa on pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR), jos auton omistaja ei ole sitä poistanut käytöstä. Bensakoneisiinkin on hiukkassuodatin tekemässä tuloaan , mutta en usko että tuossa mallissa vielä on.
6
i20 / Rio ja muut pienet / Vs: i20, vm2017 ruostetta
« Uusin viesti kirjoittanut Moterni Jaska Heinäkuu 14, 2020, 08:07:00 ap »
Rahalla saa.
7
Yleinen keskustelu / Hyundai Trajet 2003 diesel
« Uusin viesti kirjoittanut artsiha Heinäkuu 13, 2020, 21:41:04 ip »
Hei, Minulla on ongelma autoni kanssa. Auto jätti välille kaupan pihalle ja ei siis käynnistynyt.. Tutkin sitä ja se poltti aina yhden 30ampeerin sulakkeen kone huoneesta. mittailin kaapeleita ja virtalukon ja sähkökeskuksen välinen kaapeli otti maihin.. uusin johdon ja auto kovasti starttaa mutta ei lähde käyntiin ja mittariin ei syty enää minkää näköisiä merkki valoja.. Osaisitteko kertoa mitä on tapahtunut ja mitä pitäisi seuraavaksi tehdä että saan trajetin liikkumaan??
8
i20 / Rio ja muut pienet / Vs: i20, vm2017 ruostetta
« Uusin viesti kirjoittanut Hammeri Heinäkuu 13, 2020, 14:15:44 ip »
Minulla oli Audi A3 7-vuotta ja en pessyt sitä oikeastaan koskaan, mutta ruostetta siinä ei ollut missään.
9
i20 / Rio ja muut pienet / i20, vm2017, EGR ja hiukkassuodatin?
« Uusin viesti kirjoittanut Hammeri Heinäkuu 13, 2020, 14:15:03 ip »
Löytyykö näistä pienistä bensavehkeistä nuo otsikon murheenkryynit?
10
i40 / Optima ja muut isot / Vs: sonata NF ovenkahvat
« Uusin viesti kirjoittanut luxus Heinäkuu 09, 2020, 18:58:08 ip »
Tänään sain inspiksen tehdä ovenkahvoja vähän lisää, kun alkoivat nuo paneelit muistakin irvistellä. Takaovien kahvat: tulppa auki oven sisäpuolelta ulkoreunasta, 15 cm varsi ja 8 mm hylsy. Avataan kahvan takapalan (se osa, joka ei liiku kahvaa nostettaessa) pultti näin, irrotetaan takapala huolellisesti (siinä on pientä koukkua jos jonkinlaista, mutta varotaan, ettei pultti putoa oven syvyyksiin). Sitten vaan tanakalla otteella vedetään kahvaa taaksepäin, ja johan irtoaa. Työpöydän äärellä tutkitaan sitten kaikessa rauhassa. Tulin itse huomaamaan, että aiemmin luulemani "niitti" onkin huonolaatuisesta raudasta (ruostuvaa) valmistettu holkkimutteri, jonka päätylaippa on ilmeisesti liimattu kiinni väripaneelin takapintaan ja kahvan takapuolelta ruuvattu ruuvilla kahvan läpi. Rapistuminen alkaa, kun holkki ruostuu irti muovipaneelista ja ruosterippeet jättävät paneelin koholle. Ruuvi tietenkin on kuin yhtä puuta holkkinsa kanssa, joten siististi ruuvi avaamalla homma ei hoidu (hoituiskin!) Muovipaneeli vedetään esim. meisselillä avittaen varovasti irti kahvasta, se on kaksipuolisella teipillä liimattu kahvaan ja päästään se on vain painettu kahvan koloon.

Minä minirälläköin nuo holkin jämät ruuveineen pois, myös väripaneelin takasivulta; puhdistin asetonilla sekä paneelin takapinnan että kahvan rungon ja liimasin osat  kontaktiliimalla yhteen. Tätä ennen putsasin maalikliinerillä kaikki ruostejäänteen kahvan kromauksista sekä paneelin reunoilta. Sanonpahan vain, jotta hyi mikä rakennelma. Jos vain tuo holkki olisi kunnon (=ruostumatonta) ainetta, ei tällaiseen remonttiin olisi koskaan edes tarvetta. Onneksi lopputuloksesta tuli aivan tiptop ja moitteeton. Onpa tuo kontaktiliima vielä osoittanut kestävyytensäkin, vrt. aiemmat kirjoitukseni.

Vielä pitää etuovien kahvat tehdä, jotta tulee kaikista siistit. Kuskin oven lukko aiheuttanee vähän erityispiirteitä purkuun, mutta muuten pitäisi olla samanlaista kuin takaovissakin. Kiinnitysruuvi vain on vinommassa asennossa. Holkkiviritys, jollaisen näkee joissain youtube -videoissa tuon ruuvin irrottamiseen, on ihan fiksu. Tänään ei itselläni sattunut olemaan sopivaa holkkia, mutta etuosia varten voisi harkita sellaisen valmistamista.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10